середу, 27 серпня 2014 р.

  ОСВІТЯНИ МАЮТЬ БУТИ ДЖЕРЕЛОМ ОПТИМІЗМУ -

        така у тому потреба та  завдання від суспільства!

     І навіть підстава для цього є: вперше за останні 10 років у школи Надбужжя 1 вересня піде більше учнів, ніж торік.  На  50-60 дітей. У тому числі діти переселенців із сходу.

    А є діти - є робота учителям, є майбутнє бужан! 

Сьогодні замість традиційної серпневої конференції освітян відбулася  розширена робоча нарада. Урочиста.

      У сесійній залі райради перед початком нового навчального року зібралися директори шкіл, профспілкові лідери, керівники дошкіль району.
    Головна тема зібрання - стратегія і тактика організації навчально-виховного процесу в складних умовах кризи і війни. Провів нараду Богдан Глуховецький, керівник районної освіти.  

    Із запрошених - голова РДА Богдан Гринишин, голова райради Володимир Замроз, заступник голови РДА Наталія Сервило, куратор освітянського блоку у виконавчій владі.

                                                                    
    Із урочистих моментів - молитва і благословення священиків-освітян деканів о.Залуцького та о.Целеня на новий навчальний рік та покладання кошика квітів до меморіалу Небесній сотні і захисникам Вітчизни.
     Цю місію доручили активним учасникам революції Гідності Людмилі Скипинець, Вірі Крегул, Богдану Масловському, Богдану Олійнику.
     Богдан Глуховецький підбив короткий  підсумок минулого навчального року. Радився із освітянами, як раціонально організувати робочий тиждень, економити енергоносії для опалення і для "Школяриків".
(Денний ефір Буського радіо у п'ятницю та неділю.)


      Одним із яскравих здобутків минулого року стала  перемога  Михайла Ксьондзика, директора Соколівської школи в професійному обласному конкурсі "Учитель року" та участь у Всеукраїнському конкурсі.
     До речі, найкращий директор школи області  є директором найменшої за чисельністю школярів (приміщення велике і чудове!) середньої школи  області.


 
     І все ж, серед освітян нуртувало актуальне питання про зарплату, винагороду до Дня вчителя, надбавку за престиж професії...
     Голова РДА Богдан Гринишин запевнив: влада району докладе зусиль, що проблем із зарплатнею не виникало.

РОБОЧИЙ ТИЖДЕНЬ У ВСІХ ШКОЛАХ РАЙОНУ ТРИВАТИМЕ 5 ДНІВ.  Так вирішили освітяни району.
У вересні "Школярики" будуть лише привозити дітей, економлячи пальне на зимовий період.

Немає коментарів :

Дописати коментар