вівторок, 25 листопада 2014 р.




Посвята в джури

Маленькі козачата вже виросли








 Учні 5–их класів Буської школи №1, а це – 61 учень (класні керівники Курій Т.І. та Савіцька Н.В.) провели «Посвяту в джури».      «Джура» - зброєносець, помічник козацької старшини. Зазвичай, джурами були молоді хлопці, які разом з козаками ходили в походи та брали участь у боях. 


    Маленькі козачата вже виросли і час носити почесне звання «джура». Щоб отримати його, пятикласники пройшли ряд випробувань, які проходили у спортивному залі школи. Естафети, стрибки у мішках, відгадування загадок, чищення картоплі, вікторина допитливих і цікавих, метання паперового ядра, виконання козацьких пісень, конкурс компліментів довели, що хлопці і дівчата-сильні, вправні, розумні, талановиті, достойні носити нове почесне звання «джура».

    П'ятикласники – юні джури довели, що вони  вивчають і цікавляться історією свого народу, шанують минуле і варті майбутнього. Завжди готові стати на захист своєї рідної землі, так, як це чинили українські ватажки: Петро Сагайдачний, Іван Сірко, Северин Наливайко та Петро Дорошенко.
    Історія України кривава, але сучасну історію створюємо ми. Тож нехай для нас найдорожчим скарбом буде сама Україна.


Анна Сапотюк, учениця 9 – А класу

Немає коментарів :

Дописати коментар