середу, 29 квітня 2015 р.

Краєзнавчий музей міста Буська став багатшим на кілька цінних експонатів, подарованих родиною львівського митця, скульптора Євгена Дзиндри.



 Це, зокрема, бюст нашого відомого краянина, професора, етнографа, мистецтвознавця Іларіона Свєнціцького. Сам Свєнціцький позував митцю при створенні скульптури. Неординарним дарунком музею стала його посмертна маска, зроблена Є. Дзиндрою.

 Експонати, підтверджені дарчим листом, передані музею донькою скульптора Уляною Дзиндрою та її чоловіком, теж скульптором, Петром Дзиндрою. 

    
Спілкування бузецької делегації у складі керівника відділу культури та туризму  Л. Ціхоцької, головного спеціаліста І. Стефанюка та директора музею Л. Огороднік відбувалось в майстерні митців на вулиці Саксаганського. Уляна Дзиндра показала величний спадок батька, розповіла про цікаві деталі із його життя. Варто зауважити, що на території району, в смт. Олесько, є пам’ятник Т. Шевченку роботи Є. Дзиндри. 
Відділ культури та туризму Буської РДА вдячний міському голові Р. Сліпцю за допомогу в організації поїздки у м. Львів

3 коментарі :

  1. А в якому вигляді надавалась допомога Сліпцем? З якого це часу він став спонсором і меценатом? А головне - за які фінанси надається допомога? Судячи по його декларації - він живе за одну невелику зарплату. Чи це пів-мільйона гривень від голландців починають карман тиснути?

    ВідповістиВидалити
  2. Спеціально подивився декларації Сліпця і Ціхоцької. У Сліпця загальний дохід - 40 тисяч в рік. В Ціхоцької - 50 тисяч в рік. То яким чином бідніший допомагає багатшій?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. По питанню знаходження спонсорів п.Ціхоцька неперевершений тактик і стратег-це іі фішка,тому що ці фінанси не обліковані і не контрольовані і в декларацію не вносяться.

      Видалити