четвер, 30 квітня 2015 р.

  Презентація книги Валентини Лотоцької "Щастя із присмаком неба"  відбулась у Буську

                    

   Валентина Лотоцька народилась у Білій Церкві. У Красному живе разом із сім'єю з 1990 року. Педагог за освітою і покликанням, заступник директора з навчально-виховної роботи у Красненській школі №1.
    Свій перший вірш написала ще у шкільному віці.  Окремі поезії Валентини Лотоцької часто друкувались у районному часописі "Воля народу", журналі "Джерельце", журналі "Українська мова та література".
   У 2007 році вийшла друком збірка поезій освітян Буського району  "Одкровення", в якій вагому частку займають вірші Валентини Лотоцької.
       Книга "Щастя з присмаком неба" -  це перша збірка поезій.   Книга вийшла друком у Львівському видавництві "Сполом" у 2014році.   
У неї війшли вірші, написані авторкою з 2000 до 2014року.
  14 розділів містять вірші про мову, школу, дитинство, маму, любовну лірику та етюдні замальовки. Один з найбільших розділів збірки -
"Обєднаймось у любові". Тут зібрані вірші про Україну, її історію, долю українського народу.
   Поетичні твори Валентини Лотоцької вражають незвичною ліричністю, щирістю і простотою, глибиною думок. 


    
   На презентації книги захоплювались  талантом Валентини Лотоцької колеги освітяни, бібліотекарі, пошановувачі поетичного слова.
 
 
 
   З довгою промовою виступив письменник, критик, член національної Спілки письменників України Богдан Чепурко. Саме він написав вступне слово до  книги Валентини Лотоцької. "...Її віршування дуже переконливе й лягає на душу...", " Добра душа - тому й книжка склалась у Валентини Лотоцької, а ще є запас..."
       

Немає коментарів :

Дописати коментар