неділю, 24 травня 2015 р.



22 травня у Буську відзначили День героїв

В сесійній залі Буської районної ради відбулося Народне віче, з нагоди відзначення Дня Героїв - борців за волю України та вшанування пам'яті жертв політичних репресій.

На віче були присутні учасники визвольної боротьби, воїни АТО, керівники району, громада району, школярі.
 У своїх виступах перший заступник голови Буської РДА Микола Чучман, голова Буської районної ради Володимир Замроз згадали тих, хто ніс і ще несуть тягар визвольної боротьби. Українське козацтво, Українських Січових Стрільців, Наддніпрянську Армію, Українську Галицьку Армію, Українську Повстанську Армію, наших воїнів АТО. Це вони, славні герої, не дали Україні згаснути і навіть у неволі старалися розбудити й виплекати національну свідомість і силу. На їх героїчних вчинках, на величі духу виплекалося нове покоління самовідданих українців, мужніх захисників незалежної, єдиної України.

 


 Голова братства ОУН-УПА Буської станиці Мар'ян Длугош та учасник АТО, депутат Буської районної ради Сергій Бондаренко наголосили, що вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має свої державні символи. Проте, зараз наша багатостраждальна земля переживає ще одну трагічну сторінку своєї героїчної історії, знову омивається кров'ю своїх вірних синів і зовсім невинних дітей. Десь там, на сході ворожа орда розстрілює наших побратимів. Але десь там теж наша земля!

 Надбужанські пластуни принесли в дарунок запашні весняні квіти ветеранам національно-визвольних змагань та учасникам АТО.
А мистецькими дарунками були щирі українські пісні. Особливої урочистості святу додав духовий оркестр .

 "Мальви" - Тетяна Новак
 "Стрілецький романс"- Марта Рутецька та Анастасія Гачкевич

 "Над землею тумани" - жіноче тріо Буського  будинку дитячої та юнацької творчості. Завершили Народне віче молитвою за Україну "Боже Великий Єдиний" .

З нагоди вшанування Дня Героїв сьогодні у Красному відбулося віче-реквієм.

  За участі о.Юрія Толочного та двох церковних хорів жителі селища помолилися за душі українських Героїв, які віддали життя за Україну. На віче були присутні преставники громадських організацій, громадські активісти, керівництво району.
Церковні хори обох парафій Красного, діти, заспівали українські патріотичні пісні.
  Також відбулися виступи депутатів та представників влади району.

Немає коментарів :

Дописати коментар