четвер, 25 червня 2015 р.



Схід і Захід - разом! 

Сьогодні додому на Донеччину вирушили школярі, які гостювали у Надбужжі

Дітей та їх наставників із селища Нескучне Донецької області сьогодні урочисто проводжали у актовій залі Буської гімназії ім. Євгена Петрушевича.  З подарунками та теплими словами до школярів завітали голова Буської районної ради Володимир Замроз, заступник голови райради Михайло Гаєвський, директор Буської гімназії Ольга Антонишин.

 Двадцять донеччан 10 днів проживали у Буській гімназії. Кожен день їх перебування у Надбужжі був насичений цікавими подіями. Діти побували на екскурсії у Львові, відвідали замки "Золотої підкови" та краєзнавчі музеї Буська. Цікавою була також подорож у Золочівський Навчальний центр Нацгвардії. 

  Директор школи селища Нескучне Олена Піскун відзначила, що діти за цих 10 днів побачили більше, ніж за все своє життя. У дарунок за такий щирий та теплий прийом, донеччани вручили організаторам власноруч намальований плакат, де зобразили свою подорож на Західну Україну та єдність Сходу і Заходу.



 Надбужанські пластуни під час перебування гостей у нашому краї радо потоваришували із ними.

 Вчителі та вихованці Буського будинку дитячої та юнацької творчості підготували пісенний дарунок для гостей.

 Напередодні вранці донеччани побували у церкві св. Параскеви у місті Буську. Особлива аура старовинного намоленого храму так вплинула на дітей, що 15-річна Вікторія вирішила охреститись. Обряд хрещення провів о.Михайло Смачило.
Донеччани були вражені теплотою і щирістю бущан, а отже, ми свою місію виконали. Тепер і вони, коли повернуться додому, виконають свою - місію обєднання Сходу і Заходу! Донесуть до своїх сімей, рідних та друзів правду про миролюбивість і гостинність жителів Галичини.

Немає коментарів :

Дописати коментар