неділю, 23 серпня 2015 р.

 23 серпня  - 91 річниця з дня народження видатної художниці- графіка Софії Караффи-Корбут

   Софія Караффа-Корбут віддала українській книзі 43 роки копіткої праці і ще за життя стала класиком художнього оформлення. Вона проілюструвала 60 книг українських авторів, що вийшли загальним тиражем близько 6 млн. примірників.
  Майже все, що написав для дітей Іван Франко, казки та вірші Лесі Українки, оповідання Степана Васильченка, Оксани Іваненко та Марії Пригари виходили з графічними малюнками Софії Корбут. На книжках, які проілюструвала Софія Петрівна, зросло не одне покоління читачів.
   Софія Караффа-Корбут творила унікальні роботи. Рука художниці створила художні образи Залізняка і Гонти, Кармелюка і Довбуша, Гамалії та Прометея, Івана Підкови та Яна Гуса. Ілюструвала Шевченкового «Кобзаря.
   Завершила свою творчість Караффа-Корбут ілюстраціями до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», яку вважають вершиною її творчості. На чорному мармурі її надмогильного пам’ятника Мавка тягне свої долоні вгору, до сонця.

   Сьогодні юні пластуни з сіл Буського району разом із своїми наставниками Людмилою Гураш і Марією Ганець вшанували пам'ять славної землячки, побували у селі Куткір. Поклали квіти до могили Софії Караффи-Корбут , згадали її у молитві. 

Немає коментарів :

Дописати коментар