пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Допомога захисникам Вітчизни від бужан

Волонтерських груп у Бущині чимало. Про це ми не раз інформували. Сьогодні  відправили чергові гостинці хлопцям на схід. 



Любов Ціхоцька Огороднік додає 2 нові світлини:

Один з волонтерських центрів у Буську, сьогодні відправляє продукти на Схід Украіни. Дякуємо небайдужим надбужанцям за допомогу!!!


Педагоги Бущини, які мають що віддати дітям

Ой, весно красна, весно прекрасна…


     Сьогодні в Красненській школі №2 вчитель 3-А класу Галина Квасниця провела виховний захід «Ой, весно красна, весно прекрасна…»
     Дітвора дізналася  про звичаї українського народу, особливості святкування весняних свят, торкнулася минувшини, любові і пошанівку предків до природи.
     А те, що захід був багатожанровим, костюмованим, музичним, театралізованим,  інтерактивним і смаколиковим - запам'ятається усім надовго! 


  
   Свято розпочалося з інсценізації легенди про зустріч Симеона з Божим Сином.
Марія, Діва, найніжніша з мам,
Яких лиш тільки бачила земля,
Принесла у Єрусалимський храм
Своє дитятко, миле немовля.


     Діти холодну Зиму проводжали, красну Весну зустрічали…
    Лунали пісні, поезії Олени Пчілки та Лесі Українки.
    Учні відгадували загадки про природу та пори року, ділилися прикметами та своїми спостереженнями про погоду.      Цікаво пройшла гра «Знайди кінцівку приказки».
На завершення свята дівчинка-Весна роздала учасникам «жайворонки», з любов’ю спечені Галиною Петрівною.

Заступник директора з виховної роботи
Людмила Гураш.

 Тут буде яблуневий сад! 

Колись молоденькі топольки двома рядами висадили обабіч вулиці Львівської, що вела з міста Буська на Київську трасу.
Було це ще перед початком будівництва лікарняного містечка, років п'ятдесят тому.

З того часу дерева "дозріли", вразились омелою, стали крихкими і небезпечними.
Кожен буревій зривав гілля і створював небезпечні ситуації: одного разу ледь не покалічив молоду маму з немовлям, іншого разу уламок тополі ледь не побив вікна  процедурного кабінету.

Уже протягом тижня, за наявності рішень і дозволів,  старі  тополі біля Центральної районної лікарні зрізають.


     - Цієї весни тут усім колективом висадимо яблуневий сад, - ділиться планами головний лікар ЦРЛ Євген Романюк . Буде менше клопотів з алергенами, менше хвилювань при сильному вітрі, більше користі і краси.
    До речі, старий фруктовий сад за лікувальним корпусом теж доведуть до ладу, дерева "омолодять", почистять, підлікують. Вони варті тих клопотів, бо вже цієї зими цілюща  сушеня з "медичних" фруктів йшла на користь хворим лікарні.

За відкритість влади: минулий рік - біжучий рік

3 березня відбудеться обговорення підсумків роботи райдержадміністрації у 2014 році та основних напрямків роботи у 2015 році 

У вівторок, 3 березня, в актовій залі адмінбудинку  (ІІІ поверх)

за участю заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ірини Гримак

відбудеться обговорення підсумків роботи райдержадміністрації: виконання бюджету за 2014 рік;
виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за 2014 рік;
основні напрямки роботи у 2015 році.

До участі в обговоренні запрошується громадсько-господарський актив району та усі бажаючі.

Початок о 13.00 годині.
  «Ти себе Українкою звала»

Про  уславлені імена  України -  нашим дітям з перших класів!

З 16 по 20 лютого у Яблунівській школі  відбувся Тиждень початкових класів, який присвятили Дню рідної мови та вивченню творчості  поетеси Лесі Українки під девізом «Ти себе Українкою звала». 


Ретельно підготували і цікаво провели  літературно-музичне свято, конкурс на кращу вишиванку, фото-колаж «Райдуга» та хвилинку поезії «Плекатимеш мову – цвістимуть слова».



Цю гарну урочистість  підготували учні 1–4 класів під керівництвом наставників–вчителів початкових класів Р.Троцишин, Н.Квітко  та Л.Білинської 
Кожен день у нас цікавий, плідний і яскравий!

Зустріч зі надзвичайною службою

Сьогоднішній вир життя складний і непростий. Людям важко зорієнтуватися у невідомих життєвих перипетіях.

У загрозливих випадках на допомогу часто приходить служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Ось і для учнів Буської школи №1 організували важливу і просвітницьку акцію Буські надзвичайними, розкривши теми «Вибухонебезпечні предмети», «Бережи свій дім від вогню», «Заходи безпеки під час надзвичайних ситуацій».
Уважно вислухавши корисну інформацію, кожен учень зрозумів, як запобігти лиху, як діяти в разі небезпеки, в якому напрямку бігти, не створюючи натовпу і штовханини.
Такі бесіди потрібні не тільки дітям, бо ж ніхто не застрахований від біди у наш тривожний час.

Побігушка Оксана, учениця 10–Б класу

четвер, 26 лютого 2015 р.

 ВИРОБЛЕНО В  БУСЬКУ!

У Золочеві навчилися заробляти на смітті

   Більше року на Золочівщині ефективно працює єдина в області сміттєсортувальна лінія, яку придбали за кошти приватного інвестора, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
   "Даний об'єкт – це єдиний приклад в області, коли за кошти представників бізнесу була придбана сміттєсортувальна лінія", - сказав Олег Синютка, ознайомившись з роботою підприємства ТзОВ “Еко Баланс Золочів”.Він зазначив, що для цього проекту не було використано бюджетних коштів і що це приклад того, як ефективно господарює бізнес у сфері поводження з твердими побутовими відходами.
   Керівник Львівщини підкреслив, що такий досвід слід поширювати на всю область.
  ТзОВ “Еко Баланс Золочів” в жовтні 2013 року ввело в експлуатаціюсміттєсортувальну лінію, де відбувається попереднє сортування ТПВ, пресування та відправлення на вторинну переробку, а органіка вивозиться на полігон ТПВ.
   Щодня з м.Золочева на сортувальну лінію привозиться близько 100 куб.м. ТПВ. До складу ТПВ входять такі компоненти: папір, картон, харчові відходи, дерево, метал чорний, метал кольоровий, текстиль, скло, шкіра, гума, взуття, камені, фаянс, пластмаса, зметене сміття інше.   Відсортовується близько 10% вторинної сировини.


   Цю лінію придбали в Буську, на спільному українсько-німецькому підприємстві “ОЛНОВА”, яке було засновано при участі німецької фірми «HAMMEL Recyclіngtechnіk Gmbh»,
                                                              і яке займається розробкою, конструюванням, монтажем і введенням в експлуатацію як окремих машин, так і цілих комплексів переробної техніки.

 


                                                   

 Не маємо права забути!

    20 лютого у коридорах Заводської школи було тихо, спокійно і… печально. Зупиняючись біля жалобних стендів та композицій, учні довго вдивлялися в сотню пар очей, що випромінювали духовний блиск, доброту і одночасно заклик до боротьби.
                             
    Відбулася лінійка-реквієм, приурочена пам’яті Небесної сотні.    
 І знову від звуків «Пливе кача…» кров застигала в жилах, у скронях пульсувало: «Не маємо права зрадити і забути!», в очах–сльози, в душі–трепет і щем.
    На поминальну лінійку був запрошений наш односельчанин, воїн зони АТО, активіст Майдану, герой, який сьогодні творить новітню історію України, Петро Васильович Лісовий. З його уст усі присутні почули тривожну правду про події, що відбуваються на сході України, і щирий заклик не зупинятися, не бути байдужими, а демонструвати свій патріотизм на ділах.

Діти вітали захисника квітами, малюнками та вдячними словами.
     Лінійка-реквієм була ілюстрована тематичними відео минулорічних подій.
     Віримо і надіємось, що ті втрати не були марними…
           
Мар’яна Атаманчук, педагог-організатор Заводської школи.

середу, 25 лютого 2015 р.


  Шановні платники податків!

 

   26 лютого 2015 року у м. Буську Головним управлінням ДФС у Львівській області спільно з Львівським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації „Всеукраїнський бухгалтерський Клуб” буде проведо безкоштовний семінар для платників податків-юридичних осіб на тему:
    «Податкова реформа – 2015 (зміни щодо податку на додану вартість, податку на прибуток підприємств, податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, спрощеної системи оподаткування та ін.)» за участю представників аудиторської спільноти Львівської області.

Початок семінару: 11 год. 00 хв.
Початок реєстрації: 10 год. 00 хв.
Місце проведення: м. Буськ, вул. Львівська, 2, великий сесійний зал Буської райдержадміністрації
Запрошуємо взяти участь у семінарі усіх зацікавлених.

Буська ОДПІ ГУ ДФС  у Львівській області


 
Фотофакт від наших земляків:

 Спишемо на  бобрів

Минулого року бужани, і не тільки вони,  вперше за останніх півстоліття реально відчули брак води. Питної, технічної, господарської. Обміліли ріки, озера, ставки, пересохли окремі джерела.
     Списали все на посуху, бездощів'я.
Проте, знаючі мудреці невтомлювались наголошувати, що це розплата за байдуже, часом варварське ставлення до Дару Божого  - Води.

    Здається, час найвищий порозумнішати!

І ось новина: у Буську, майже у самому центрі, коло садочка "Берізка" ,  приватної оселі та будинку  Держземагенства у Буському районі запрудили гіллям-сміттям річку Солотвину, та так ретельно, наче мали намір цілком засипати!

Коментар міськради про наругу над річкою очікуємо у завтрашньому ефірі.



Відлуння попередньої війни

     24 лютого до рятувальників надійшло три повідомлення з  Буського, Золочівського та Мостиського районів про виявлення артилерійських снарядів часів ІІ світової війни.
     У нашому районі пригода сталася на полі коло Йосипівки, де артилерійський снаряд помітили землероби під час весняних польових робіт.

Про знахідки сповістили правоохоронців та подали заявки на вилучення і знешкодження боєприпасів, інформує ДСНС у Львівській області.

      Що коїться навколо нас? 

Картопля є, квашена капуста є, сіль ще влітку купили...


     Сьогодні багато яток і магазинчиків району з переляку падаючої гривні  призупинили свою роботу.
    Продавці тих, що працювали, запрошували купувати все і зараз, "бо завтра ціни будуть нові. На 20% вищі".
     Проте, особливого ажіотажу не спостерігалося. Людей цікавили, передусім, товари першої необхідності. Уже відчутно дорожчі.










Мабуть, для того, щоб вистачило всім...

                                                                                                         Світлина Любові Огороднік


  Наш ляльковий театр на буській сцені

    Сьогодні - глядач, а завтра - читач. Таким гаслом керується директор народного дому і бібліотеки села Ракобовти Марія Смолінська, щоби  зацікавити дітей, відірвати їх від телевізора і комп'ютера та залучити  до читання книжок.
    Так два роки тому у  Ракобовтах організували ляльковий театр.
    У доробку акторів 7 вистав. Це і казки, і повчальні історії, повні гумору і несподіванок.
    Їх  показують учням місцевої школи та дошкільнятам. А де малюки - там і батьки!

Актори-ляльководи Марія Смолінська, Оля Смолінська, Іванка Якимишин




    Сьогодні у районному народному домі глядачами вистави стали вихованці дитячого садочку "Лелеченя".
    Діти захоплено дивились і слухали казочки і активно відповідали на запитання дитячої вікторини.
    Перейняти цікавий досвід прийшли і друзі-бібліотекарі .

Розповідь про захопливе мистецтво у денному ефірі середи та неділі.

вівторок, 24 лютого 2015 р.

     До уваги інститутів

громадянського суспільства!


      Установчі збори Громадської ради

при Буській районній державній адміністрації відбудуться 27 лютого 2015 року в приміщенні зали засідань Буської районної ради за адресою: 80500, м. Буськ, вул. Львівська, 2. Початок зборів о 15.00 год., початок реєстрацій о 14.00 год.

Щось нове у наших школах 

У здоровому тілі  - здоровий дух!

Молодь обирає здоров’я і ділиться своїм вибором!

12 лютого агітбригада учнів 7 і 8 класів Чанизької школи під керівництвом вчителя біології Покотицької Галини Романівни з дружнім візитом завітала  до Топорова,  щоб пропагувати здоровий спосіб життя.

 Їх гостинно зустріли учні та вчителі сусідньої школи. Тричі довелося провести виступи агітбригади, адже учнів в Топорові чимало.

Найщиріше та найрадісніше вітали нашу футбольну команду учні початкових класів. Вони плескали в долоні та підспівували слова пісень «Чарівний вагон», «Секрети здоров’я»  та «Побажання».

 Виступ агітбригади був  повчальним і для учнів 5-11 класів, адже наші хлопці розповідали про те, як зберегти своє здоров’я  та агітували всіх займатися спортом.


По закінченні виступу відбувся товариський матч між збірними футбольними командами шкіл. Адже хлопці 7 та 8 класів вміють не лише агітувати, а й власним прикладом залучають всіх до здорового способу життя. Вони є активними учасниками футбольної команди школи.

Візит в сусідню школу залишив  по собі багато спогадів та нових вражень.


«Міс школи»–найкраще свято!  


19 лютого  у Петричівській школі відбулося найочікуваніше, найулюбленіше учнівське свято «Міс школи–2015».

Конкурс краси проводиться у школі щорічно.
Дівчата-красуні готуються до дефіле, танцювальних номерів, вчать вальсувати своїх партнерів, підбирають плаття. Організатори, тим часом, обмірковують завдання для учасниць, запрошують гостей.
Ведучими конкурсу були: Білик Валентина (9 кл.) і Вороновська Тетяна (9 кл.). У конкурсі приймали участь пятеро дівчат.
Жоден конкурс не відбувається без журі, за оцінками яких визначаються переможці у номінаціях, а також учасниці, які отримують звання .
Роботи для журі було достатньо. Оцінювалися не лише дефіле, але й танцювальні номери, кумедні завдання, відповіді на неочікувані запитання.
Конкурс завершився врученням нагород і оголошенням титулів. Переможцем конкурсу, «Міс школи-2015» стала учениця 8 кл. Соляревич Христина.
Чекатимемо на свято краси у нашій школі наступного року, тим більше, що воно стало традиційним.

Марія Анатоліївна Король 

  Героїв Небесної Сотні вшанували в Олеську


     22  лютого  в Олеську відбулась панахида , віче пам'яті  Гером Небесної Сотні. Панахиду відправив отець Ігор Суходольський.
   «Герої не  вмирають»-перше, що думає кожен,згадуючи Героїв Небесної Сотні. Вони, як і інші  працювали,виховували дітей, любили і раділи життю, але такими як усі вони точно  не  були. Це люди, для яких "справедливість","свобода","Україна" - не  просто  слова, це  був сенс їхнього  життя.  За  відданість ідеалам, заради кращого  життя свого  народу вони заплатили найбільшу ціну.  Від  нас  пішли  найкращі…
Коли ж це сталося ,то всі свідомі українці  спільно з духовенством  стали для оборони Майдану і своєї патріотичної молоді, для якої небайдуже  своє  майбутнє життя та життя України.
    Почуття власної  гідності і честі,вірність ідеї та принципам, любові до Батьківщини- це  той неписаний заповіт, який залишили кожному  із  нас Герої НебесноЇ Сотні.
    До  річниці революції гідності хочеться подякувати насамперед небайдужим українцям, які  віднайшли у собі сили та відвагу, не дивлячись на залякування і арешти, сміло висловлювали свій протест  тодішньому владному режиму, який очолював Янукович.
      Велика подяка українській молоді, яка без політиків та політичних гасел, відстоюючи своє майбутнє , розпочали протести через ухиляння влади  від підписання асоціації  з Європейським Союзом. Ніхто не  міг передбачити , якби дальше розвивалися події , якщо б тодішня влада  не розігнала силовими методами  українських  молодих патріотів  на Київському Майдані.
     Небесна Сотня… 
     Ми дякуємо їхнім батькам, дружинам та дітям, які знайшли у собі  християнську і національну мужність пережити втрату своїх рідних, бо милосердний Господь говорить, що  немає більшої любові, лише та, коли хто покладе своє тіло  і душу  за  своїх друзів.
    Ми  оспівуємо : "Душу  й тіло  ми положим за нашу свободу». І якщо кожен  з нас буде не тільки ці слова знати й промовляти своїми устами, а зберігати в серці і у  своїй душі, тоді згуртувавшись молитвою до милосердного Господа, ми  все зможемо перемогти…
    Слава  революції гідності і слава всім українським  героям, які загинули на Майдані! Слава героям, які загинули на війні, слава їхнім  родинам, слава тим, які сьогодні  захищають  нашу українську землю і нашу славну Україну!

                                                               Валентина Дудак


Міністерством юстиції України ініційована інституційна реформа системи органів юстиції.



Рішенням Кабміну було ліквідовано Державну виконавчу та Державну реєстраційну служби, а працівників та керівників органів юстиції очікують процедура оцінки ефективності їх роботи та скорочення.
6 лютого відбулося перше тестування  керівництва головних управлінь юстиції, Державної реєстраційної служби та Державної виконавчої служби.
За результатами 47 керівників органів юстиції не склали тестування та вимушені покинути свої посади.
Міністерство юстиції України разом з міжнародними організаціями оголосило 23.02.2015 року публічні конкурси на заняття вакантних посад системи юстиції. Документи приймаються до 23.03.2015.
  Зокрема,на Начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області.
Питаннями нової кадрової політики опікуватиметься Кадрова комісія, яку очолить заступник міністра юстиції Гія Гецадзе. Окрім того, при Мін’юсті буде створений Моніторинговий центр. До роботи в цій структурі долучаться фахівці програми USAID та представники громадських антикорупційних організацій. Протягом реорганізації, яка триватиме близько 4-5 місяців, Центр надаватиме оцінку якості надання послуг органами юстиції через прозору систему - опитування громадян. При виході з органів юстиції працюватимуть мобільні групи, які будуть оцінювати якість роботи відповідних територіальних органів юстиції. Ця оцінка буде врахована при оцінюванні роботи органів юстиції.
 Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії Міністерства юстиції документи (Детальніша інформація на сайті Мін»юсту http://www.minjust.gov.ua/section/288) та


Телефон для довідок: 2 14 94

Начальник Буського РУЮ                                                             Т.Сай

  В подарунок-прапор із зони АТО



Жовто-блакитний прапор із найкращими побажаннями для учнів Буської школи №1 передали бійці із зони АТО (м.Маріуполь), зокрема батько учнів Олега та Тараса Телепенків–пан Віталій. 











   Ми горді та щасливі, що наші батьки–вірні захисники нашої держави. Охоронці нашого миру та спокою.
   Нехай дитячі уста щиро мовлять молитву Господню, а Ангел–хоронитель хоронить від смерті! Повертайтесь живими до своїх рідних! Ми чекаємо на Вас і віримо у Вас! Перемога за Вами! Низький уклін Вам і велике спасибі!

Побігушка Оксана, учениця 10 – Б класу

Буде жити Україна!

У п'ятницю, 20 лютого, в Красненській школі №1  відбулась загальношкільна лінійка-реквієм, присвячена пам'яті Героям Небесної сотні. 


    Учні 10-А класу під керівництвом заступника директора Валентини Лотоцької  та педагога-організатора Ірини   Дусан  повернули всю школу на кілька хвилин в минулий рік, на Майдан. Десятикласники нагадали всім, як розвивались події та як трагічно закінчили життя більше сотні молодих людей, які не хотіли ставати рабами, а хотіли бути вільними і жити у вільній державі.        Під звуки пісні "Небесну сотню, Господи, прийми" всі присутні мали можливість побачити кадри з Майдану, вулиць Грушевського та Інститутської, горілі шини, поранені тіла, та загиблих.
     Пластуни теж приєднались до дійства: під звуки гімну Небесної сотні "Пливе кача" вони пронесли свічки як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вся школа мала нагоду побачити та закарбувати в пам'яті обличчя кожного з Небесної сотні.
     Всечесні отці приєднались до учнів школи у молитві за усіх героїв, які поклали голови за наше майбутнє. Вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні і тих воїнів, які загинули в зоні АТО. І на завершення лінійки-до Божої правди пролунав гімн України.




Небесній сотні–шана й молитви
З 16 по 22 лютого в Ожидівській школі відбулися заходи, присвячені пам'яті Героїв Небесної Сотні.

     Класні керівники 1-11 класів провели виховні години «Пам’яті Героїв Небесної сотні». Члени гуртка «Юний художник»  оформили виставку плакатів «Герої  не вмирають!»
    Вже вдруге у школі відбулася благодійна ярмарка «Дякую тобі, солдате» на підтримку воїнів АТО.
     22 лютого діти і дорослі зібрались в Народному домі на вечір-реквієм «Небесній Сотні–шана й молитви», щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких  було вбито у мирний час ХХІ століття



     
    Ведучі вечора Запотоцька Зоряна та Мороз Андрій провели глядачів кривавим шляхом подій  Майдану 2013-2014 років. Учні 6-10 класів читали вірші,присвячені Героям Небесної сотні. Патріотичні пісні звучали у виконанні Лапанюк Вікторії, Кози Марти, родинних дуетів у складі Дрозд Марії та Оксани, Янів Олі та Володі та вчительського вокального ансамблю.
    Разом із о.Василієм усі присутні промовили спільну молитву за душі невинно убитих. Під сумний гімн Майдану «Пливе кача» вшанували хвилиною мовчання пам'ять  тих, хто своїм життям викупив свободу для мільйонів українців.
    Минув рік від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Небесна сотня–це  найсвятіший образ новітньої України. Ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю.

Галина Дрозд ,педагог-організатор



неділю, 22 лютого 2015 р.

На порозі Великодного посту

Тему пропонують наші друзі: Марія Падковська та інші

 Про які гріхи майже ніколи не почуєш у сповідальниці  

Сповідальниця
фото, credo-ua.org
«Кредо»Маю більш ніж десятилітній досвід священичого служіння. Ніколи не думав, скільки за цей час висповідав людей. Напевно сьогодні ця цифра вимірюється тисячами.Тисячі сповідей людей, сотні тисяч слів, якими люди описують свої гріхи, інколи іншими мовами. Але, якось нещодавно я спіймав себе на думці, що є гріхи, які трапляються в людському житті, на які майже ніхто не звертає ніякої уваги. Натомість вони деформують наше суспільство і мають далекосяжні наслідки. Хтось навчився маскувати ці гріхи під чесноти, а хтось перестав на них звертати увагу зовсім. Хтось думає, що якщо це поширене явище, то і перестає мати ознаки гріха.
Видавати таємницю сповіді для священика є тяжкий гріх, з якого отримати розрішення не так вже й легко. Тому я буду настільки обережний, що повідаю вам те, чого я на сповіді ніколи не чув. Наприклад я ніколи не чув на сповіді про такий гріх, як засмічування навколишнього середовища. У мене ніколи не сповідалася людина, яка б згадала про те, що після пікніка не поприбирала після себе, або хтось, хто визнав, що вивіз своє сміття до лісу чи річки. Мені у сповідальниці ніколи не траплялися люди, які вибивали рибу струмом, тротилом чи в інший варварський спосіб. Я не стикався ніколи із людиною, яка б посповідалася, що вирубує ліс без чийогось на це дозволу. Знаю, що такі люди є навіть і серед моїх парафіян, але чомусь люди думають, що «годувати сім’ю» в такий спосіб не є тяжким гріхом.
Можливо у когось із священиків сповідалися люди, які ремонтують дороги, але тільки не у мене. Може хтось це вважає своєю звичною справою отримувати зарплатню і палець об палець нічого не робити, а може це хтось не вважає гріхом отримувати зарплатню просто за перебування на посаді.
Надзвичайно рідко, один випадок на кілька років, трапляється, щоб хтось назвав гріх хабарництва. У мене ніколи не сповідався директор школи, що за гроші влаштовує вчителя на роботу чи надає йому додаткові години. Ніколи не сповідався лікар, який вимагає гроші, щоб прийняти пологи. Ніколи не сповідався батько, який за гроші влаштовує сина на роботу і даїшники-хабарники чи водії мені чомусь не попадалися. І з людиною, яка сповідається з того, що стоїть на мітингу за гроші, я ніколи не стикався, і тих, хто оплачував це і поготів.
У мене ніколи ще не сповідався чоловік, який не знайшов потрібних слів щоб підтримати дружину, яка стояла перед вибором зробити аборт. Хоча, і ті чоловіки, які відверто примушували дружину чи свою дівчину робити аборт, не сповідалися ніколи. З іншого боку, пари, які отримали дитину з пробірки, прирікши десятки ембріонів на смерть або заморозку, ніколи не сповідалися також.
З чого ще люди не сповідаються? Майже ніколи не сповідаються із згіршення своїм прикладом. Не сповідаються із того, що мовчали на гріх, ніколи не сповідалися батьки, які толерують статеве спів-життя своїх чад до шлюбу, не сповідаються із того, що будучи українцями, не знають своєї історії, пісні, мови. Ще ніколи не сповідалася у мене людина, яка каже, що їй немає різниці, до якої конфесії належати, бо Бог є один. І насамкінець, напевне ніколи я не зустріну людини, яка б сповідалася із того, що не хоче бути святою.
о. Олег Кобель

      Набратись сил від рідної землі

Захисники Вітчизни познайомились з визначними місцями Бущини.

      Цієї суботи у нашому районі побували військовослужбовці із Золочівського навчального центру. Дехто з них уже брав участь в АТО на сході України, інші готуються до від'їзду.
    Військовики відвідали краєзнавчі музеї у Буську, Красному, побували і в Олеському замку.

  

Першою була зустріч у Красному
Біля Пантеону борців за волю України  воїнів тепло вітали пластуни Красненської станиці, жителі селища.
   Із словами вдячності до наших захисників звернулись о.Юрій Толочний, селищний голова Олег Лотоцький, голова братства УПА Марян Длугош, керівник пластунів Людмила Гураш.
   

Молодь вручила воїнам листівки і присвятила свої вірші.
    Громадський директор Красненського музею провів цікаву екскурсію музеєм, розповів про героїв УПА, останнього головнокомандувача УПА Василя Кука, які поховані у Красному.


 
 

 В.о.заступника начальника Золочівського навчального центру Євстахій Мосьпан разом з селищним головою поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної сотні. 

Світлина на згадку.