середу, 4 червня 2014 р.

                     Ігору Богдану 60 років!     ВІТАЄМО ЗЕМЛЯКА!!!   

        “Блукаюча зоря», яка об’єднала Україну

   
     Коли в четвер, 5 червня 2014 року, промені вранішнього сонця торкнуться ніжних пелюсток квітів, покладених напередодні жителями Буська до підніжжя монументу Президенту ЗУНР Євгену Петрушевичу з нагоди 151-ї річниці від дня його народження, а погляд перших читачів блогу зупиниться на цих рядках, у Калгарі за Монреальським часом буде ще середа 4 червня 2014 року.
4 червня відзначає свій 60-й день народження Ігор Богдан –Заслужений артист України, колишній соліст ВІА «Ватра» Ігоря Білозора, виходець з села Гутисько-Тур’янське Буського району на Львівщині.
     «Блукаюча зоря» української естради, яку доля в 1992 році занесла у країну кленового листка, Ігор Богдан, ще прийматиме вітання з 60-річчям від коханої дружини Катерини і дітей – 14-річної Вікторії, 16-річного Марка та 18-річної Роксолани. Заради дітей, через те, що навчальний рік у Канаді триває до 20 червня, він часто відкладає на пізніше свій щорічний візит в Україну.
Ігор Богдан із своїми дітьми.

Перші щирі побажання того дня надійдуть йому ще на світанку з родинного села Гутиська-Тур’янського, а потім до них приєднаються учасники гуртів «Ватра», Олега Кульчицького, «Галичани», митці зі Сходу і Заходу нашої держави.
     Адже мистецький проект «Схід і Захід. Колядуємо разом», започаткований Ігорем Богданом ще у 2009 році, об’єднав жителів Стрия, Львова, Києва, Донецька, Харкова, Луганська та багатьох інших міст нашої держави. Львівських музикантів, учасників цього проекту – Юрія Мельника, Тараса Тимошенка, звукооператора Ігоря Бордуна приймали на Сході так, як самого Ігоря Богдана зустрічали наприкінці вісімдесятих – у дев’яностих роках у Львові.
     Бущани не забули, як у травні 2012 року Ігор Богдан виступав на пластовому Святі Весни та шкільному фестивалі «Червона рута» у селі, де народився і провів дитячі роки (http://buskl.blogspot.com/2012/05/100.html ). Це був перший концерт для односельчан після двадцятирічної еміграції. У село з’їхалися мешканці чи не з усього Буського району. Маестро щедро дарував землякам відомі в народі пісні, шлягери. Зустрівся з однокласниками, учителями. А вони просили співати ще і ще. Ігор Богдан, як завжди, співав на біс: “Чуєш, зрадлива дівчино”, “Зачаруй”, “Святкова”, “Струни серця” і, звісно, “Не сип, мила, скла” та “Блукаюча зоря”..
    У ці дні вся вкраїнська єдина родина від Заходу до Сходу, об’єднана в цей важкий час його піснями, зичить ювіляру здоров’я міцного, щастя людського та нових творчих злетів, чекає нових пісень, концертів і проектів.

Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської районної бібліотеки 

Немає коментарів :

Дописати коментар