вівторок, 2 грудня 2014 р.

Шахраї видурили у пенсіонерки понад 10 тисяч гривень


До Буського райвідділу міліції 27 листопада 
звернулася 65-річна мешканка району, котра повідомила, що до неї на мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції Російської Федерації і сказав, що її син, котрий зараз перебуває на території сусідньої держави, вчинив злочин і для того, щоб «закрити це питання» потрібні гроші - повідомляє ВЗГ ГУМВС у Львівській області.


Не роздумуючи, пенсіонерка перерахувала на банківський рахунок незнайомця 10500 гривень.

За якийсь час жінці вдалось додзвонитись до свого сина. З’ясувалось, що з ним все гаразд, ніяких злочинів він не вчиняв і працівники поліції РФ його не затримували.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Про подібний випадок на Тернопіллі повідомили ЗМІ:

За 50 тис. грн жителька Тернополя "звільняла" сина з міліції. Гроші віддала спільникові шахрая, який зателефонував до неї і назвався співробітником правоохоронних органів - повідомили у секторі зв'язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області, зловмисник зв'язався із 70-річною жінкою посеред ночі по стаціонарному телефону. Він розповів, що її син нібито вчинив дорожньо-транспортну пригоду і йому загрожує в'язниця. Щоб визволити родича, мовляв, потрібно заплатити гроші.

Почуте шокувало жінку. Замість того, аби зателефонувати синові, тернополянка почала виконувати всі вказівки співрозмовника. Шахрай весь час тримав свою жертву на зв'язку, не дозволяючи їй покласти слухавку.

Згодом пенсіонерка через чоловіка, який приїхав до неї додому, передала зловмиснику понад 50 тис. грн. Те, що потрапила у тенета шахраїв, жінка зрозуміла після того, як до неї зателефонував син і запевнив, що в аварію не потрапляв.За цим фактом триває слідство.

У міліції зазначають, що останнім часом в області почастішали випадки телефонних шахрайств.


Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та обережними, не довіряти незнайомцям. У першу чергу слід перевірити інформацію, зателефонувавши до родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталося те, про що розповіли можливі шахраї.
Якщо ж до близьких неможливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. Лише так ви зможете вберегтись від шахраїв.

Немає коментарів :

Дописати коментар