вівторок, 27 січня 2015 р.

  Буський парк буде мати нову огорожу,

             або все-таки по-господарськи!

    Передмова.

    Міський парк - не просто парк, а Парк імені Івана Франка — пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні.
    Не кожне місто може похвалитися такою великою зеленою іменитою оазою у самому центрі!
    І хоча зараз парк без екзотичних дерев, які дивували людей сто років тому, його оновлення таки буде.
    Розпочалося воно не нині, а кілька років тому, коли розчищали територію від сухостою, замінювали новою металевою огорожею місток через Буг, підсипали алеї, встановлювали ковані лавочки, відновлювали освітлення.
     Не вся та праця пошанована окремими бужанами: пригадується  видерта з основою нова лавка, розбиті ліхтарі, сміттєві затори у річці, пакети поміж кущами...
   Виглядає, що не варто дуже поспішати із новим "зеленим театром" для усіх літніх імпрез, з висадженням тюльпанових дерев, що цвіли дивним салатовим цвітом ще років п'ятдесят тому на парковому горбі-постаменті - коло них сторожа не поставиш!
   Але парк таки має жити  і бути місцем справжнього відпочинку бужан, незважаючи ні на вандалів, ні на ворон!

Оновлення-2015.

    Лице міського парку -  його огорожа. Колись добротна, металева, висока, ажурна, міцна, вона з часом почала не тільки хилитися (автомобілісти допомогли!) - здавалось, що й впасти може!
    Не одному керівнику реально кортіло її демонтувати!
Була навіть ідея   поставити натомість модного тоді бетонного монстра: і огорожа свіжа, і купа  металобрухту вивільняється...
    Минулого тижня у Буську шириться новина: паркову огорожу знімають - таки  мабуть, буде нова і дорога модна кованина! Шкода старої! Жаль грошей, які можуть піти на інші потреби міста...

    Щоб не губитися у чутках, ми попросили прокоментувати подію у міського голови Ростислава Сліпця.

 
   -  Минулого тижня розпочали демонтаж  огорожі буського парку.
На реконструкцію  у міському бюджеті передбачили 250 тисяч гривень. Левова частка цих коштів буде затрачена на новий тротуар, який викладуть бруківкою.
     Проектно- кошторисна документація ще у процесі виготовлення.
     Старі добротні сегменти металевої огорожі реставрують і використають для нової, замінять лише стовпці і встановлять новий бордюр.
     Розпочати роботи планують у квітні.

 

Добре, що по-господарськи! 

А якої думки ви, шановні земляки?

1 коментар :