вівторок, 4 серпня 2015 р.

Армія сильна - Україна вільна!

План 6 хвилі мобілізації у Буському районі не виконується. Як поповнити лави Збройних Сил України вирішували вчора на розширеній нараді


3 серпня Надбужжя з робочим візитом відвідав заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Андрій Корнат
Обласний посадовець разом із головою Буської РДА Петром Морозом, головою Буської РР Володимиром Замрозом та військовим комісаром Бродівського об'єднаного районного військового комісаріату Ярославом Анклевичем поспілкувалися з головами місцевих рад району, керівниками та працівниками соціальних служб, журналістами.

 Зустріч відбулася у сесійній залі Буської районної ради. 
  Основними питаннями зібрання були: пропозиція жителям нашого району щодо працевлаштування у Збройні Сили України та виконання поставлених перед районом завдань з мобілізації.

 Із трибуни сесійної зали Андрій Корнат розповів про ситуацію в області з проведенням 6-ї хвилі мобілізації. Він наголосив, що у Буському районі відкрито вже 9 кримінальних справ стосовно ухилення, або приховування відомостей стосовно військовозобов'язаних.
  Посадовець розповів й про низький показник мобілізованих по району та по окремих сільрадах: смт.Красне - із 733 військовозобов'язаних мобілізовано лише 25; смт.Олесько - із 254  військовозобов'язаних мобілізували 10. У місті Буську дещо позитивніша динаміка  - із 821 військовозобов'язаних мобілізовано 82.
  Андрій Корнат звернувся до очільників громад Надбужжя та наголосив на необхідності більш відповідального ставлення керівників до своїх обов’язків. 

   Під час такого відкритого діалогу обговорили питання зняття покарань із громадян, які ухиляються від мобілізації, якщо ті добровільно погодяться на службу за контрактом. Присутні керівники міліції та прокуратури району підтримали таку ініціативу і пообіцяли сприяти у закритті кримінальних справ стосовно "злісних ухилістів"(а таких справ у Надбужжі відкрито вже 5 ).

 Головний лікар Буської ЦРЛ Євген Романюк озвучив випадки мобілізації у Надбужжі громадян із явними вадами здоров'я: 
 - У нас є випадки, коли до мене в кабінет приходить молодий чоловік із ногою, коротшою на 6 сантиметрів від іншої, або нікудишнім зором, а їх Бродівська військово-лікарська комісія визнає придатними! Або призивають так званих "аватарів"(так на фронті вояки називають злісних п'яниць), скажіть яка користь від інвалідів та п'яниць у війську?
   
 Військовий комісар Бродівського об'єднаного районного військового комісаріату Ярослав Анклевич розповів, що такі громадяни несуть службу не в бойових частинах, а за сотні кілометрів від лінії бойових дій. Вони працюють кухарями, механіками та різноробами.
   Я. Анклевич також роз'яснив деталі укладення короткострокового контракту на військову службу за контрактом рядового, сержантського та старшинського складу ЗСУ.

Мобілізований, якого призвано під час чергової хвилі мобілізації має можливість влаштуватися у Збройні Сили України за короткостроковим контрактом. Мобілізований, який уклав короткостроковий контракт отримає такі переваги:
1. Людина, яка укладає короткостроковий контракт, самостійно обирає військову частину та підрозділ, де проходитиме службу;
2. Громадяни, які на даний момент проходять службу за мобілізацією, також мають право підписати короткостроковий контракт у військовий частині, де проходять службу;
3. Контрактник отримає одноразове грошове заохочення у вигляді 8 мінімальних заробітних плат для солдатів, 9 – для сержантів та 10 – для офіцерів;
4. За працюючими громадянами зберігається місце роботи та середня заробітна плата;
5. Працюючим пенсіонерам (окрім місця праці та заробітної плати) зберігається пенсійне забезпечення;
6. Грошове забезпечення військовослужбовців солдатського складу розпочинається від 2 500 грн., офіцерського – від 4 000 грн.;
7. Військовослужбовці забезпечуються військовою формою одягу та необхідною технікою, а також матеріалами для проходження військової служби;
8. Короткостроковий контракт діє до закінчення дії особливого періоду або ж до оголошення Указу Президента України «Про демобілізацію».

  Як зазначив військовий комісар, вже найближчим часом у Буську розпочне свою роботу районний військкомат та буде створено відповідну медичну комісію, а також запропонував роботу для двох офіцерів запасу на вакантні посади, які є наявними у Бродівському об’єднаному військовому комісаріаті.


Деталі цієї теми слухайте у денному ефірі Буського Радіо  

2 коментарі :

  1. Тьфу - тьфу - тьфу, розігнали - розікрали , а тепер хочуть створити ! Заводи створюйте !

    ВідповістиВидалити
  2. Чи вони дибіли, чи людей за дибілів мають? Поліція в Київі по 8 000 гр., мають, а на фронті по 2 500 пропонують. Цікаво чи буде черга на фронт як в поліцію?

    ВідповістиВидалити